VARASTO ON EDELLEEN SUOMEN KATSOTUIN ELOKUVA

Taru Mäkelän ohjaama komedia Varasto on jälleen Suomen katsotuin elokuva 14.398 katsojan viikonlopputuloksella. Yhteensä neljättä viikkoa pyörivällä elokuvalla on jo 122.268 katsojaa.

Sherlock Homes: A Game of Shadows nousee puolestaan toiselle sijalle viikonlopun 9.561 katsojalla. Yhteensä sillä on 186.321 katsojaa.

Vares – Kaidan tien kulkijat -elokuvan on sen sijaan tyydyttävä kolmanteen sijaan, jonka toivat sille viikonlopun 8.121 katsojaa. Yhteensä katsojia on 77.440 kappaletta.

Viikonlopun ensi-illoista korkeimmalle, neljänneksi, nousi Leijonakuningas 3D (The Lion King 3D) 8.048 katsojalla. Disneyn rakastettu klassikkoanimaatio on täysin restauroitu ja ensi kertaa kolmiulotteisesti nähtävillä. Se sai uudestaan ensi-illan yhteensä 66 valkokankaalla.

Toinen koko perheen animaatio, Alvin ja pikkuoravat 3 on tippunut viidenneksi 3.367 katsojalla. Yhteensä kolmannen Alvin-elokuvan on nähnyt 90.852 katsojaa.

Toiseksi korkeimmalle viikon ensi-illoista kipusi tämän vuoden kolmas kotimainen ensi-ilta, Petri Kotwican trilleri Rat King, joka on kuudentena viikonlopun 3.149 katsojalla. Elokuva kertoo Jurista (Max Ovaska), joka päättää lopettaa pelaamisen, kun tyttöystäväkin (Niina Koponen) jättää sen takia. Kuvioihin ilmestyy kuitenkin Niki (Julius Lavonen), jonka kanssa Juri huomaa pian pelaavansa koko elämästään.

Elokuvan on käsikirjoittanut Petri Kotwica, ja tuottanut Making Movies, joka tuotti myös Kotwican edellisen elokuvan Musta jää. Suomalais-virolaisen yhteistuotannon Rat Kingin levittäjä Suomessa on Future Film Distribution 52 valkokankaalla.

Kolmas viikon ensi-illoista on Vallan kääntöpuoli (The Ides of March), George Clooneyn ohjaama draama vallasta ja lojaalisuudesta presidenttipelissä Yhdysvalloissa. Seitsemänneksi katsotuin elokuva sai 2.718 katsojaa ja sitä levittää FS Film 22 valkokankaalla.

Kahdeksanneksi eniten katsottiin The Girl with the Dragon Tattoo -elokuvaa, 2.309 katsojan voimin. Yhteensä katsojia on 60.587 kpl.

Top 10:n neljäs kotimainen on sijalla yhdeksän 2.127 katsojalla kotimainen Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri. Koko perheen seikkailulla on yhteensä 38.136 katsojaa.

Kymmenenneksi katsotuin on seitsemättä viikkoa Topissa viihtyvä New Year’s Eve viikonlopun 1.740 katsojalla. Yhteensä sen on nähnyt 75.636 ihmistä.

Neljäs viikon ensi-illoista on Renny Harlinin ohjaama Viiden päivän sota (5 Days of War), joka on 770 katsojalla sijalla 16. Elokuva kertoo Georgian ja Venäjän välisestä sodasta vuonna 2008, ja sitä tähdittävät Hollywood-tähdet Val Kilmer, Andy Garcia ja Rupert Friend. Tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa levittää Suomessa Atlantic Film 16 valkokankaalla.

Aki Kaurismäen Le Havre viihtyy edelleen Top 20:ssa. Viikonloppuna sen näki 643 katsojaa, ja se on sijalla 19. Yhteensä sen on nähnyt 121.955 katsojaa.

RL

Vieritä ylös