Viestintä ja tutkimus

Säätiö viestii aktiivisesti omasta toiminnastaan sidosryhmille ja medialle, ohjeistaa asiakkaitaan säätiön kanssa asioimisessa sekä palvelee median ja alan erilaisia tietotarpeita. Myös yhteiskuntaviestintä kuuluu olennaisesti säätiön tiedotustoimintaan. Kansainvälisessä toiminnassa viestintä painottuu kotimaisen elokuvan, elokuvantekijöiden ja elokuva-alan tunnetuksi tekemiseen ympäri maailman.

Elokuvasäätiö vastaa myös kotimaisen elokuva-alan virallisesta tilastoinnista. Säätiö tuottaa kattavasti tilastotietoja omasta toiminnastaan sekä elokuvien tuotannosta, jakelusta ja esittämisestä. Säätiö julkaisee Elokuvavuosi-tilastojulkaisua, jossa vedetään yhteen elokuva-alan keskeisiä lukuja, ja seuraa kotimaisten elokuvien elokuvateattereissa keräämiä katsojalukuja viikoittain verkkosivuillaan. Säätiö julkaisee sivuillaan aina maanantaisin myös viikonlopun katsotuimpien elokuvien top 20 -listan.

Elokuvasäätiö tuottaa myös selvityksiä elokuva-alan toiminnasta ja kehityksestä ja rahoittaa alalta esiin nousevia tutkimustarpeita.

Viestintä- ja tutkimusosaston työnjako

Elokuvasäätiön viestintäkanavia

Sosiaalisen median kanavat

Elokuvasäätiö viestii suomeksi Facebookissa sivulla fb.com/elokuvasaatio ja Instagramissa sivulla instagram.com/elokuvasaatio, sekä Twitterissä englanniksi tilillä twitter.com/FinnishFilmFNDN.

Elokuvatiedotus (tiedotteiden välitys):

Elokuvasäätiö välittää elokuva-alaa koskevia tiedotteita Elokuvatiedotus-sähköpostilistalle, jolle voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös elokuvasäätiön kuukausikirjeen tai poistua tilaajalistoilta.

Ohjeet tiedotteiden lähettämiseen listalle:

  • Kirjoita Aihe- eli Subject-kenttään selkeästi otsikko: mitä tiedote koskee.
  • Lisää tiedoteteksti viestikenttään, ei mielellään liitetiedostoja.
  • Lisää viestin alkuun pyyntö välittää viesti Elokuvatiedotukseen, tai lähetä erikseen viesti, jos esität pyynnön.
  • Ei mielellään embargoa.
  • Lähetä tiedote osoitteeseen ses@ses.fi
  • Tiedotteita ei välitetä automaattisesti, eli viestien välittämisessä on yleensä viive.

Listalle ei välitetä:

  • puhtaasti kaupallisia tiedotteita (ml. palveluiden markkinointi)
  • tilojen vuokraamista koskevia ilmoituksia
  • säännöllisiä uutiskirjeitä

Elokuvasäätiö ei vastaa välitettyjen viestien sisällöstä, mutta pidättää oikeuden olla välittämättä asiattomia tiedotteita. Elokuvatiedotus-lista on avoin kaikille tilaajille, eli listalle ei kannata välittää rajatulle yleisölle tarkoitettuja viestejä.

Kuukausikirje:

Elokuvasäätiö lähettää noin kerran kuussa kuukausikirjeen, jossa kerrotaan elokuvasäätiön jakamista tuista sekä suomalaisen elokuvan kotimaan katsojamääristä ja kansainvälisestä menestyksestä. Suomenkielisen uutiskirjeen voi tilata osoitteesta uutiskirje.ses.fi.

Kansainvälinen uutiskirje:

Elokuvasäätiö lähettää kansainväliselle elokuva-alalle suunnattuja englanninkielisiä uutiskirjeitä noin kymmenen kertaa vuodessa. Englanninkielisen uutiskirjeen voi tilata osoitteesta newsletter.ses.fi.

Postituslistojen tietosuojaseloste

Tilastoinnin tietosuojaseloste

SES logot

Vieritä ylös