Tuotanto-osasto

Suomen elokuvasäätiö myöntää tuotantotukea suomalaiseen ammattimaiseen elokuvatuotantoon. Säätiön tavoitteena on edistää korkeatasoista, monipuolista ja omaperäistä suomalaista elokuvatuotantoa.

Elokuvasäätiö on Suomen merkittävin elokuvien rahoittaja. Keskimäärin säätiön tuotantotuki muodostaa noin 40 prosenttia pitkän fiktioelokuvan tuotantobudjetista. Vuosittain elokuvasäätiö tukee keskimäärin 70–80 elokuvatuotantoa. Säätiö jakaa tuotannon tukina noin 21 miljoonaa euroa vuosittain. Koko elokuvasäätiön myöntämästä tuesta reilu 80 prosenttia on tuotantotukea.

Tukea voidaan myöntää hakemuksesta pitkille näytelmäelokuville, lyhytelokuville, dokumenttielokuville, animaatioille, lastenelokuville sekä televisiosarjoille ja kansainvälisille yhteistuotannoille.

Säätiön tuotantotukea saa vuosittain noin 25 pitkää näytelmäelokuvaa, 30 dokumenttielokuvaa ja 25 lyhyttä fiktio- ja animaatioelokuvaa.

Kansainvälisiin yhteistuotantoihin tukea voidaan myöntää hankkeille, joilla on suomalainen yhteistuottaja, taiteellinen ja/tai teknillinen panos Suomesta ja taattuna jonkinlainen levitys Suomessa. Viimeisen kolmen vuoden aikana säätiö on tukenut yli 40 kansainvälistä tuotantoa yhteensä yli 10 miljoonalla eurolla.

Kaikkia elokuvasäätiön tukia haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta. Elokuvasäätiön tukien haku on jatkuva eli tukihakemuksen voi jättää säätiön sähköiseen hakujärjestelmään milloin tahansa. Tukihakemuksille on kuitenkin määritelty myös viimeiset jättöajat, niitä käsittelevien tukipäätöskokousten aikataulun mukaisesti.

Haettavat tuet ja hakuajat

Tuotanto-osaston työnjako

Tuotannon tukioppaat

Vieritä ylös