Kansainvälinen osasto

Suomen elokuvasäätiö vastaa kotimaisen elokuvan kulttuuriviennistä ja kansainvälisestä tiedotuksesta. Toiminnan tarkoituksena on tehdä tunnetuksi suomalaista elokuvataidetta ja kulttuuria sekä edistää suomalaisen elokuvan leviämistä ulkomaille: merkittävä kansainvälinen festivaali on monelle suomalaiselle elokuvalle väylä ulkomaan markkinoille. Suomen elokuvasäätiö seuraa elokuvalevityksen muutoksia maailmalla ja reagoi niihin.

Toiminnan johtoajatuksena on saada kukin elokuva sille sopivaan esityspaikkaan, oikean ulkomaisen kohdeyleisön ulottuville. Näin tavoitetut katsojamäärät ovat merkittävä lisä suomalaisen elokuvan vuosittaiseen katsojajoukkoon. Festivaalitoimintaa täydentävät elokuvasäätiön järjestämät suomalaisen elokuvan viikot eri puolilla maailmaa. Elokuvaviikkojen yhteistyökumppaneita ovat Suomen suurlähetystöt ja kulttuuri-instituutit.

Suomen elokuvasäätiö osallistuu elokuvien myyntimarketteihin Berliinin, Cannesin ja Toronton elokuvajuhlilla yhdessä muiden pohjoismaisten elokuvainstituuttien kanssa. Lyhyt- ja dokumenttielokuvan alueella pohjoismaiset instituutit ja elokuvasäätiö tekevät yhteistyötä Clermont-Ferrandin kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Ranskassa, kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla (IDFA) Amsterdamissa ja Nordisk Panorama -tapahtumassa.

Tukeakseen suomalaisen elokuvan levitystä ulkomaille elokuvasäätiö jakaa myös kulttuuriviennin tukea. Kulttuuriviennin tukien haku on jatkuva eli tukihakemuksen voi jättää säätiön sähköiseen hakujärjestelmään milloin tahansa. Saapunut hakemus käsitellään seuraavassa elokuvasäätiön hallituksen kokouksessa.

Kansainvälisen osaston työnjako

Haettavat tuet ja hakuajat

Kulttuuriviennin tukioppaat

Elokuvaesitysohje edustustoille

Vieritä ylös