Iron Sky Berliiniin elokuvafestivaaleilla

Suomen suurin spektaakkeli esitetään Berlinalen Special Panorama -kategoriassa

Pitkään ja hartaasti kypsytelty, mustaa huumoria viljelevä tieteiselokuva Iron Sky on viimein valmis. Katalien kuunatsien uhosta ja tuhosta kertova eepos saa maailmanensi-iltansa Berlinale-elokuvafestivaaleilla, jossa elokuva esitetään Special Panorama-kategoriassa.

Iron Skyn tekijät ovat tästä erittäin onnellisia, sillä Panorama-elokuvat muodostavat Berlinalen auteur-kerman – kategoriaan valitaan ainoastaan ainutlaatuista ilmettä ja uusia tuulia povaavia elokuvia.

“Iron Sky Berliinissä! No nyt puhutaan! Panorama on ostajien näkökulmasta se kaikkein mielenkiintoisin kategoria, koska se esittelee uusia tekijöitä ja uusia suuntia. Tämä tukee loistavasti pyrkimyksiämme julkaista Iron Sky maailman joka kolkassa,” tuottaja Tero Kaukomaa hehkuttaa.

‘On upeaa, että vuosikausien työ Iron Skyn kohdalla huipentuu maailmanensi-iltaan juuri Berliinissä. Toivon, että elokuvan fasismin vastainen sanoma saa esityksestä lisää kaikupohjaa, joka avaa ovet kansainväliselle menestykselle. Olen niin ylpeä ja onnellinen tiimin ja elokuvan puolesta, että uhkaan pakahtua. Vuosikausien työ ei mennyt hukkaan,’ ohjaaja Timo Vuorensola iloitsee.

Huhtikuun alussa ensi-iltansa saava Iron Sky on suomalaisen elokuvahistorian suurin elokuva. Sen tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jolloin Kuun pimeällä puolella yli 70 vuotta lymynneet kuunatsit saavat valtaisan UFO-armadansa valmiiksi ja hyökkäävät pahaa-aavistamattoman Maan kimppuun. 7,5 miljoonan euron budjetilla toteutetun tieteiskomedian levitysoikeudet on myyty jo liki 30 maahan, ja uusista aluevaltauksista kuten Pohjois-Amerikasta, Venäjästä ja Intiasta neuvotellaan tiiviisti.

Iron Sky -elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola ja sen on käsikirjoittanut Vuorensola yhdessä Michael Kalesnikon kanssa Johanna Sinisalon alkuperäistarinan pohjalta. Elokuvan pääosissa nähdään Christopher Kirby, Julia Dietze, Götz Otto, Peta Sergeant, Udo Kier sekä Stephanie Paul.

Kansainvälisin voimin toteutetun elokuvan päätuottajana toimii Blind Spot Pictures (Suomi) ja osatuottajina 27 Films Production (Saksa) sekä New Holland Pictures (Australia). Elokuvan levityssopimuksista vastaa Stealth Media Group.

www.ironsky.net

Lisätietoja:

Blind Spot Pictures

p. 050 593 7714

spot@blindspot.fi

Producer

Tero Kaukomaa
p. 0400 834 122
tero@blindspot.fi

Head of Social Media

Pekka Ollula
p. 050 565 9683
pekka@blindspot.fi

Publicist

Jori Virtanen

p. 045 355 2292

jori@blindspot.fi

Lähde: Blind Spot Pictures

Vieritä ylös