Hae projektillasi Finnish Film Affairiin!

Finnish Films in Development -tilaisuudessa 24.9.2014 elokuvien tekijät pitchaavat noin 15 suomalaista kansainvälisen potentiaalin omaavaa pitkää fiktio- ja dokumenttielokuvaa tai TV-draamaa tapahtuman kansainvälisille ostajavieraille. Tilaisuudessa esiteltävät tuotannot valitaan hakemusten perusteella. Hakukategorioita on kaksi – Works in progress -pitchaukset tuotannossa olevista projekteista, joista on kuvamateriaalia sekä Projects in development – minuutin pitchaukset vielä kehittelyssä olevista tuotannoista.

 

Tarkemmat tiedot ja hakulomake 31.5. asti sivulla www.finnishfilmaffair.fi.

 

Uutta ohjelmaa nouseville kyvyille – haku avautuu 2.6.

 

Finnish Film Affair ja Favex lanseeraavat tänä vuonna osana ammattilaisohjelmaa Project Development Clinicin eli kehittelyklinikan, jossa kotimaiset tuottajat, ohjaajat ja käsikirjoittajat saavat palautetta projektinsa kehittelyyn tapahtuman kansainvälisiltä asiantuntijoilta ja ammattilaisosallistujilta.

 

Kehittelyklinikan tarkoituksena on antaa tekijöille lisää välineitä kokoillan fiktioelokuvien kehittelyyn kansainvälisen levityksen näkökulmasta. Lisäksi tavoitteena on avata ohjelmaa myös uusille ja nouseville kyvyille. Valinnoissa painotetaan ensimmäistä tai toista pitkää elokuvaansa suunnittelevien ohjaajien projekteja.

 

Kehittelyklinikka toteutetaan torstaina 25.9. pienryhmissä (round tables), jossa kussakin kaksi projektia saa vuorollaan esitellä projektinsa 4-5 asiantuntijalle ja saada näiltä hyödyllistä palautetta ja neuvoja projektinsa eteenpäin viemiseen. Kustakin projektista voi osallistua enintään kaksi edustajaa, esim. tuottaja ja ohjaaja tai käsikirjoittaja. Palautteenantajat koostuvat tilaisuuteen kutsuttavista kehittelyvaiheen asiantuntijoista sekä Finnish Film Affairin ammattilaisvieraista, kuten ostajista, festivaalivalitsijoista, rahoittajista, tuottajista ja muista levityksen, paketoinnin ja markkinoinnin kansainvälisistä ammattilaisista. Kehittelyklinikkaan valitut osallistujat saavat etukäteen valmennusta hankkeensa esittelyyn samalla viikolla järjestettävässä työpajassa.

 

Tarkemmat kehittelyklinikan hakukriteerit ja hakulomake löytyvät 2.6. alkaen osoitteesta finnishfilmaffair.fi. Haku päättyy 23.6.

 

Huom! Jos olet hakenut projektillasi works in progress showcaseen ja haluat hakea lisäksi kehittelyklinikkaan (molempiin osallistuminen on mahdollista), lähetä siitä sähköpostilla tieto osoitteeseen industry@hiff.fi. Liitä viestiin niiden 1-2 henkilön lyhyt bio- ja filmografia (yht. max 1 sivu), jotka haluaisivat osallistua hankeklinikkaan. Hakemuslomaketta ei tarvitse lähettää erikseen kehittelyklinikkaan hakemista varten.

 

Fokuksessa kehittely kv-markkinoille

 

Kehittelyklinikka täydentää päivän, jossa painotetaan elokuvan kehittelyvaiheen merkitystä kansainvälisille markkinoille tähdätessä. Päivä käynnistyy paneelilla, jossa paneudutaan kehittelyvaiheen kriittisiin tekijöihin kansainvälisen myynnin kannalta niin pienemmän yleisön elokuvan kuin laajempaa kansainvälistä yleisöä tavoittelevan elokuvan näkökulmasta.

 

Aamupäivän paneeliosuus on avoin kaikille Finnish Film Affair akkreditaation haltijoille ja se on suunnattu sekä kokeneemmille että ensimmäisiä kansainvälisiä pitkän elokuvan projektejaan suunnitteleville tuottajille, ohjaajille ja käsikirjoittajille. Iltapäivän klinikkaosuus on avoin vain valituille projekteille ja asiantuntijoille.

 

Lisätiedot

 

Akkreditointi Finnish Film Affairiin avautuu elokuun alussa tapahtuman verkkosivuilla. Tarkempaa tietoa tapahtumasta saa tiedustelemalla suoraan järjestäjiltä tai verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa. Alan edustajien ideoita ja toiveita ostajavieraista tai muusta ohjelmasta otetaan avoimesti vastaan.

 

Finnish Film Affair -tuottaja Sanna Kultanen sanna@hiff.fi, p. 0400 595 286

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -toiminnanjohtaja Sara Norberg sara@hiff.fi, p. 040 591 6171

 

www.finnishfilmaffair.fi

www.hiff.fi/industry

 

Tapahtuman kuvaus

 

Finnish Film Affair toimii kohtaamispaikkana suomalaisten ja ulkomaalaisten av-alan ammattilaisten välillä sekä tarjoaa ulkomaisille elokuvaostajille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen elokuvaan. Finnish Film Affairin päätavoite on esitellä uutta kotimaista kokoillan näytelmä- ja dokumenttielokuvaa ulkomaisille myyntiagenteille, levittäjille, tv-ostajille sekä festivaalivalitsijoille ja alan kv-lehdistölle. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelma koostuu elokuvanäytöksistä, kehitteillä olevien tuotantojen esittelytilaisuudesta, paneeleista ja verkostoitumistilaisuuksista.

 

Tapahtumaan odotetaan noin 250 osallistujaa kotimaasta ja noin 50 ulkomailta. Vieraita tuodaan etenkin Euroopan suurista elokuvamaista Ranskasta, Saksasta ja Iso-Britanniasta sekä lähialueilta eli Pohjoismaista ja Virosta. Lisäksi Venäjältä, Yhdysvalloista ja Aasiasta saapuu vuosittain vieraita.

 

Finnish Film Affairin pääjärjestäjä on Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa. Pääyhteistyökumppaneita tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa ovat Favex – Finnish Film & Audiovisual Export, Suomen elokuvasäätiö, Luova Eurooppa -yhteyspiste ja Suomen elokuvatuottajien keskusliitto. Tapahtuma toteutetaan lisäksi mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. 

Vieritä ylös