Napapiirin sankarit 2

Napapiirin sankarit 2

Kategoria:
Pitkät fiktiot
Käsikirjoittaja:
Pekko Pesonen
Ohjaaja:
Teppo Airaksinen
Ensi-ilta
30.09.2015
Näyttelijät:

Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Miia Nuutila, Kari Ketonen

SES-tuki:
€800000
Budjetti:
€1600000
Esittely:
On vierähtänyt 3 vuotta siitä, kun viimeksi tapasimme Jannen (Jussi Vatanen) ja Inarin (Pamela Tola).  Sen jälkeen he ovat saaneet Lumi-nimisen tyttären. Inari ei ole käynyt ulkona lapsen syntymän jälkeen eikä totta puhuen ole sitä kaivannutkaan, Lumi on hänen maailmansa keskipiste. Jannelle isyys sen sijaan ei ole yhtä luontevaa. Hän on jäänyt ulkopuoliseksi omassa perheessään ja kaipaa vanhoja kavereitaan, jotka ovat muuttanet pois Lapista. Jannen ja Inarin parisuhde nitisee liitoksissaan, univelka ja väsymys näkyvät makuuhuoneen puolella.
Nyt Janne vihdoin tapaa vanhan kaverinsa, sillä Lumi täyttää 2 vuotta ja synttäreille on kutsuttu myös Lahteen muutanut Räihänen (Timo Lavikainen) sekä hänen naisystävänsä Marjukka (Miia Nuutila). Miesten jälleennäkeminen on riehakas. He ovat suunnitelleet lähtevänsä kuokkimaan puolitutun hääbileisiin – viettämään oikein kunnon poikien iltaa.
Nähtyään Inarin silmänaluset Marjukka on kuitenkin sitä mieltä, että jos täällä joku kaipaa vapaailtaa, niin se on Inari. Marjukka saa tahtonsa läpi ja niinpä naiset jättävät pojat lastenvahdiksi. Janne on todella pettynyt sillä hän on paiskinut lukkotehtaassa vuorotöitä koko kesän ja odottanut tätä iltaa. Janne saa idean: koska Lumi on sikeäuninen, he voivat aivan hyvin pakata tytön auton takapenkille ja lähteä piipahtamaan häissä.  mutta riemu loppuu lyhyeen, kun he huomaavat paikallisen sekakäyttäjän pöllineen heidän autonsa. Ja Lumin sen mukana.
Löytävätkö pojat Lumin ajoissa ja ehtivätkö he lapsen kanssa kotiin ennen emäntiä?

Tuotantoyhtiö:
Levitysyhtiö:
Vieritä ylös