Bayoneta – viimeinen isku

Bayoneta – viimeinen isku

Kategoria:
Pitkät fiktiot
Info:
Kansainvälinen yhteistuotanto MX-FI
Käsikirjoittaja:
Kyzza Terrazas, Rodrigue Marquez Tizano
Ohjaaja:
Kyzza Terrazas
Tuottaja:
Johanna Enäsuo
Ensi-ilta
09.11.2018
Näyttelijät:

Luis Gerardo Méndes, Ilkka Koivula, Joonas Saartamo, Laura Birn, Ville Virtanen, Brontis Jodorowsky

SES-tuki:
€150000
Budjetti:
€2000000
Esittely:
Bayoneta – Viimeinen isku on tarina meksikolaisesta ammattinyrkkeilijästä, joka on päätynyt elämään Suomen Turkuun. Elokuvan pääosassa on meksikolainen näyttelijätähti  Luis Gerardo Méndes, joka on saavuttanut kotimaassaan suuren suosion Netflix-televisiosarjan Club de Cuervos sekä Meksikon kaikkien aikojen suosituimman elokuvan The Noble Family päätähtenä. Muissa keskeisissä osissa nähdään suomalaisnäyttelijät Joonas Saartamo, Laura Birn, Ilkka Koivula ja Ville Virtanen sekä Brontis Jodorowsky.

Bayoneta – Viimeinen isku on kuvattu pääosin Turussa tämän vuoden alussa. Elokuva on meksikolaisen Woo Filmsin ja suomalaisen MRP Matila Röhr Productionsin yhteistuotanto. Elokuvan ovat  tuottaneet tuottajat Johanna Enäsuo (MRP Matila Röhr Productions) sekä Maria Jose Cordova ja Rafael Ley (Woo Films). Elokuvan kotimaista rahoitusta tukevat Suomen elokuvasäätiö, YLE ja Länsi-Suomen elokuvakomissio. Sen pohjoismaiset oikeudet omistaa MRP Matila Röhr Productions.

Miguel ”Bayoneta” Galindez (Luis Gerardo Méndes) on entinen ammattilaisnyrkkelijä Tijuanasta.  Hän on paennut menneisyyttään jo hyvän aikaa ja päätynyt maailman toiselle laidalle, kylmään ja valon hylkäämään pikkukaupunkiin, Suomen Turkuun. Miguelin päivät kuluvat Turussa Jyrkin (Ilkka Koivula) nyrkkeilysalilla, jossa hän valmentaa Remua (Joonas Saartamo) titteliotteluun. Vaikka Miguel on jättänyt Meksikon tapahtumat taakseen ja hän tutustuu suomalaiseen Saritaan (Laura Birn), menneisyys ei päästä häntä otteestaan. Erilainen paikka ja kulttuuri ajaa Miguelin miettimään itseään ja päästäkseen elämässään eteenpäin, hän päättää, että hänen on noustava vielä kerran kehään.

Yhteistuotanto:
Woo Films (MX)
Levitysyhtiö:
Vieritä ylös