Battle for Rio

Battle for Rio

Kategoria:
Dokumenttielokuvat
Info:
90 min Kv-yhteistuottaja: Pumpernickel films (FR)
Käsikirjoittaja:
Anne Vigna
Ohjaaja:
Gonzalo Arijon
Valmistumisvuosi:
2015
SES-tuki:
€30000
Budjetti:
€494000
Esittely:
Rio de Janeiro on kuuluisa kauneudestaan ja väkivaltaisuudestaan. 2008 Riossa aloitettiin viranomaisten toimesta projekti, jota voidaan kutsua suureellisesti: rauhanomaistamiseksi. Se pyrkii vähentämään rikollisuutta ja huumekauppaa vuoden 2014 jalkapallon MM-kisojen ja vuoden 2016 olympiakisojen kynnyksellä.
Yli 40 vuoden ajan Rio de Janeiro on ollut jaettu kaupunki. Köyhät on ajettu hökkelikyliin, joita kutsutaan faveloiksi. Siellä väestön pääelinkeino on huumekauppa. Rikkaat taas asuvat uimarantojen lähettyvillä ja elävät ainakin osittaisessa eristyksessä. Viranomaisten mukaan kaupungin paheet sikiävät faveloissa, joiden valvontaa rauhanomaistamisprojektin piti tehostaa.
Faveloitten siisteyteen ja hyvinvointiin liittyvät parannukset kuitenkin hiipuivat tai jäivät toteutumatta. Poliisin ja kasvavan köyhyyden puristukseen jäänyt väestö siirtyi kauemmaksi kaupungista sinne minne poliisin tarkkailutoimet eivät enää yltäneet. Huumekaupan reviirit on laitettu uusjakoon ja uusissa superslummeissa kytee aikapommi. Taistelu Riosta voi oikeasti alkaa.
Tuotantoyhtiö:
Yhteistuotanto:
Pumpernickel films (FR)
Levitysyhtiö:
Vieritä ylös