Vähemmistöyhteistuotanto Afterwar Berlinalen Panorama-sarjassa
Suomalaiset ovat jälleen aktiivisia European Film Marketissa.
Kuva: elokuvasta Afterwar
Berliinin elokuvajuhlien virallisessa ohjelmistossa on tänä vuonna yksi elokuvasäätiön tukema vähemmistöyhteistuotanto, Birgitte Stærmosen ohjaama Afterwar. Dokumentaarin ja fiktion rajamailla käyvä elokuva esitetään Panorama-sarjassa. Kosovoon sijoittuvaa Afterwaria kuvattiin 15 vuoden ajan, ja se kuvaa sodan vaikutuksia selviytyneisiin.
Afterwar on Tanskan, Kosovon, Ruotsin ja Suomen välinen yhteistuotanto. Elokuvan suomalaiset osatuottajat ovat Mark Lwoff ja Misha Jaari Bufosta. Suomessa elokuvaan on tehty jälkituotannossa värimäärittely- ja VFX-töitä.
European Film Market 15.–21.2024
Suomen elokuvasäätiö on mukana European Film Marketissa (EFM) osana Scandinavian Films -organisaatiota. Tapaamme kansainvälistä elokuva-alaa EFM:n Gropius Baussa (Niederkirchnerstraße 7).
Elokuvasäätiö tukee tänä vuonna EFM:n inkluusiota ja moninaisuutta edistävää Fiction ToolBox -hanketta yhteistyössä Academy of Moving People & Imagesin (AMPI) kanssa. Tuellamme ohjelmaan lähtee elokuvantekijä Roxana Sadvokassova, joka esittelee ToolBoxissa elokuvahankettaan Prodigal Daughter. AMPI on mukana ToolBoxissa jo kolmatta vuotta.
Myyntiyhtiöt järjestävät useasta suomalaiselokuvasta marketnäytöksiä ostajille ja levittäjille. Picture Tree International esittää Miia Tervon Ohjusta ja Tiina Lymin Myrskyluodon Maijaa. Teemu Nikin elokuvista Peluri – Kuolema on elävien ongelma ja Räkä ja Roiskis on myös näytökset, myyntiyhtiöiltä Attraction Distribution ja FilmSharks.
Marketissa on myös kaksi tilaisuutta, joissa suomalaiset ovat esillä:
- Nordic Film Music Days järjestää perjantaina 16.2. klo 14:00–15:30 keskustelun ”Music & Movies: the Value of the Score”. Suomesta paneelissa on säveltäjä Pessi Levanto, joka on ehdolla pohjoismaiseen Harpa-elokuvapalkintoon.
- Audiovisual Producers Finland – APFI järjestää Focus on Finland -hankkeen puitteissa Series Marketissa maanantaina 19.2. klo 15–15:45 keskustelun “Cold Cases & Hot Flashes – The Rise of Crime and Relationship Dramas in Challenging Times”.
Yksi festivaalin ja marketin suosituista rinnakkaistapahtumista on Berlinale Talents, laaja elokuva-alan eri tekijäryhmien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Talentsissa on ollut vuosien varrella lukuisia suomalaistekijöitä. Tänä vuonna ohjelmaan osallistuvat iranilaistaustainen animaattori Maryam Khalilzadeh ja islantilais-suomalainen näyttelijä Magnús Mariuson.