Suomen elokuvasäätiö 50 vuotta

Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019

Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019Lokakuun 4. päivä ilmestyvä tietokirja Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019 käsittelee 50 vuotta suomalaisen elokuva-alan historiaa ja tekemisen kehitystä Suomen elokuvasäätiön näköalapaikalta.

50 vuotta täyttävä elokuvasäätiö on suomalaisen elokuvan tärkein rahoittaja, elokuvan monimuotoisuutta edistävä mahdollistaja ja taiteenalaa yhdistävä voima. Se on ollut myös kiistelty laitos, politiikan pelinappula, pelättykin portinvartija ja joskus riitaisan kentän ukkosenjohdatin.

Elokuvasäätiön entisten toimitusjohtajien ja työntekijöiden lisäksi kokemuksistaan ja näkemyksistään kertovat kymmenet haastatellut elokuvantekijät Jörn Donnerista ja Aki Kaurismäestä Markus Seliniin ja Selma Vilhuseen. Kirja antaa monipuolisen kuvan elokuvantekemisen olosuhteista eri vuosikymmeninä sekä erityisesti niiden radikaaleistakin muutoksista.

Kirjan on kirjoittanut elokuvaan erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija Kalle Kinnunen, jonka aiempiin tietokirjoihin lukeutuvat 30 vuotta rakkautta ja anarkiaa (Lauri Lehtisen kanssa), Daddy Cool – kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla (Jorma Sairasen kanssa) sekä Big Game – Kuinka Hollywood tuotiin Suomeen.

Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019 -kirjan julkaisee Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Kirja on ennakkotilattavissa SKS:n verkkokaupassa.

Juhlaseminaari 15.10.2019

Elokuvasäätiön 50-vuotisjuhlaseminaarissa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja elokuva-alan tulevaisuuden näkymistä sekä julkistetaan Kalle Kinnusen kirjoittama kirja Elokuvasäätiön tuella: Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019.

Ti 15.10.2019 klo 16–19
Kino Regina (Oodi), Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Vapaa pääsy

Ohjelma julkaistaan syyskuun aikana.

Tapahtuma Facebookissa

Vieritä ylös